Посета делегације из Румуније – школа „Михаи Еминеску“

После четворогодишње паузе због пандемије у периоду од 19. до 23. октобра смо били домаћини делегацији из Румуније Делегацију је чинило 6 наставника и 15 ученика.

Ученици наше школе су 20. октобра имали заједничку ликовну секцију са гостима- вршњацима из Румуније. Тема ликовне секције се дотакла антиратне поруке коју је неопходно редовно истицати широм света. Ликовна секција са оваквом темом је била добар увод пред манифестације 21. октобра на којој су наши гости присуствовали сутрадан у Шумарицама.

У ликовном атељеу наше школе окупило се 30 ученика. Задатак је био да за 2 сата трајања секције наши домаћини са гостима из Румуније заједничким снагама и ликовним вештинама направе две птице техником колажа. Сваки ученик је изрезао папир у боји у облику птичјег пера и написао антиратну поруку или слоган, а пера су утиснута на папир у облику птице раширених крила. Нека пера су чак и декорисана шарама разноликих боја. На овај начин су сви ученици допринели заједничком раду.

🌟Када су птице биле у потпуности готове убрзо су се затекле на сцени ђачке приредбе у школском холу. Након приредбе једна птица је сачувана у нашој школи док је друга поклоњена нашим пријатељима из Румуније.

🌙Увече је организовано другарско вече.

🙏21. октобра је директор наше школе заједно са директором школе „Михаи Еминеску“ полпжио венац на хумку стрељаним ђацима и професорима. Проферори су заједно са ученицима гледали Велики школски час.

🚀Недеља је била резервисана за излет и дружење.