Мултикултуралност кроз кухиње света

У понедељак, 6. новембра, у нашој школи је у току првог часа одржан угледни час „Мултикултуралност кроз кухиње света“, где су учествовали ученици свих пет одељења VI разреда и ученици VII разреда, који похађају часове домаћинства. Ученици су припремали храну у школској кухињи, коју су изложили у холу школе.

Настави са читањем „Мултикултуралност кроз кухиње света“

Посета делегације из Румуније – школа „Михаи Еминеску“

После четворогодишње паузе због пандемије у периоду од 19. до 23. октобра смо били домаћини делегацији из Румуније Делегацију је чинило 6 наставника и 15 ученика.

Настави са читањем „Посета делегације из Румуније – школа „Михаи Еминеску““

Дан просветних радника и рођење Вука Караџића

Поводом рођења Вука Стефановића Караџића и Дана просветних радника, данас смо имали тематски дан и угледни час у библиотеци.
Увидели смо да је важно да чувамо наш језик и учимо како се речи исправно пишу. Научили смо да је књига човеков најбољи пријатељ.

Реализатори:
Светлана Андријанић, учитељица
Јована Тодоровић, школска библиотекарка

Настави са читањем „Дан просветних радника и рођење Вука Караџића“

Интеркултурна компетенција

Аутор: Ана Симић Милосављевић, наставница енглеског језика

Полазећи од чињенице да језик и култура чине нераздвојиво јединство, 31.10.2023.године ученици су се упознавали са културним специфичностима заједница циљног језика и оспособљавали се за непристрасно и нестереотипно поређење полазне и циљне културе.

Настави са читањем „Интеркултурна компетенција“

Такмичење у кошарци

Аутор: Ивана Ђорђевић, наставник

У оквиру Европске недеље спорта 27.09.2023. године одржан је Школски спортски дан Крагујевца. Ученици наше школе су освојили прво место у кошарци.

Дечји фестивал „Желим да будем дете“

Аутор: Ивана Милошевић, учитељица

ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић“ и ове године је била учесник Дечјег фестивала „Желим да будем дете“ у организацији Удружења „Где су књиге, нема бриге“ и песника за децу Александра Јањушевића.

Настави са читањем „Дечји фестивал „Желим да будем дете““

Приредба „Учење кроз игру“

Аутор: Ивана Милошевић, учитељица

Приредба “Учење кроз игру”, коју су 31. 08. 2023. бивши прваци – другаци извели за свечани пријем првака, 01. 09. 2023. је поново изведена за остале ученике другог разреда.
🌟Актив другог разреда

Настави са читањем „Приредба „Учење кроз игру““