Мултикултуралност кроз кухиње света

У понедељак, 6. новембра, у нашој школи је у току првог часа одржан угледни час „Мултикултуралност кроз кухиње света“, где су учествовали ученици свих пет одељења VI разреда и ученици VII разреда, који похађају часове домаћинства. Ученици су припремали храну у школској кухињи, коју су изложили у холу школе.

На часу ликовне културе осликали су кецеље мотивима земље коју представљају. На часовима немачког језика, у октобру је обрађена тема „Исхрана“, па су ученици у групама припремили плакате и презентације на којима су представљени специјалитети разних земаља и рецепти, кроз које су увежбали употребу императива за писање рецепата и научили термине које означавају дате намирнице на српском, енглеском и немачком језику. Плакати су окачени у холу школе, а презентације су се смењивале у току угледног часа на видео бим-у у холу школе. Уз помоћ наставнице музичке културе ученици су одабрали препознатљиве песме из различитих земаља, које су пуштане за време часа. У госте су позвани ученици 4. разреда, којима су старији другари укратко представили знаменитости и специјалитете датих земаља и позвали их на дегустацију производа.

Наши мали предузетници припремили су ове године специјалитете следећих земаља: Србије, Велике Британије, Немачке (Аустрије, Швајцарске), Грчке, Италије и Француске, док су на постерима представљени и специјалитети других земаља: Чешке, Румуније, Мексика, Индије, Кине, Јапана, Црне Горе, Турске…

Ученике су у овом пројекту подржали следећи наставници:
Тијана Мијатовић Радомировић- наставница немачког језика,
Јасмина Видосављевић – наставница географије,
Марија Димитријевић Милошевић – наставница енглеског језика,
Јелена Савковић – наставница енглеског језика,
Весна Давинић – наставница биологије и домаћинства,
Иванка Дукић – наставница ликовне културе,
Ђорђе Славковић – наставник ликовне културе,
Мануела Микићевић Стојковић – наставница музичке културе

Посебно смо захвални нашој куварици Дејани, која је помогла ученицима у припремању хране