Посета делегације из Републике Чешке

Ове године је, у периоду од 13. до 17. маја, делегација коју је чинило 5 наставника и 29 ученика из Слоупа- Република Чешка посетила нашу школу.

Ученици наше школе су својим гостима припремили пригодну приредбу. Ученици су са својим наставницима обишли нашу школу и присуствовали појединим часовима.
Ученици из Чешке су имали прилику да посете наш ликовни атеље. Учествовали су са нашим ученицима у групној ликовној секцији на којој су заједничким радом направили дводелни колаж. Један део је остао нама, а други је поклоњен њима у виду сећања на заједнички проведене дане. Ученици су играли и флорбол.

Наставници су ишли на излет у Нови Сад. Посетили су Торањ на Авали, Нови Сад, Петроварадинску тврђаву, Музеј пчеларства у Сремским Карловцима и Салаш 137.
Делегација је имала пријем код представника Градског већа за образовање Душана Алексића и пријем код заменика градоначелника Дејана Ружића. Пријем је био медијски пропраћен.

Ученици из Чешке су заједно са својим наставницима и ученицима домаћинима посетили забавни паркк ,,Бора лавиринт“ у Баточини. То је забавни парк са најдужом лавиринт стозом у Европи. Ученици су уживали у авантури док су покушавали да нађу излаз из лавиринта. Велики број трамболина и тобогана је изазвао одушевљење код ученика а на крају су посетили Нагибову Хобит кућу и Лего град.
После тога, посетили су и Природњачки музеј у Свилајнцу. Ученици су поред највећег ,,Дино парка“ уживали у изложби ,,Времеплов“ уз коришћење најновијих аудио-визуелних технологија.

Увече је за све наставнике наше школе и наше драге госте организована свечана вечера на којој је обележено успешних 17 година сарадње. 17. маја , у раним јурарњим часовима делегација је отпутовала у Чешку.

Сви ученици и наставници су веома задовољни овом посетом. Програм је био садржајан, едукативан и примерен потребама ученика. Поред тога што су упознали нове другаре ученици су имали прилику да комуницирају на енглеском језику и упознају културу и обичаје других народа.