Извештај са наградног путовања у склопу Госпојинских свечаности које организује Саборна црква у Крагујевцу

Благословом Његовог Преосвештенства господина Јована и закриљени руком Пресвете Богомајке кренули смо на поклоничко и наградно путовање које је испланирано у склопу овогодишњих Госпојинских свечаности. Путовање је трајало три дана и изведено је од недеље, 12. септембра, до среде, 15. септембра 2021. године.

Ученици Основне школе „Милутин и Драгиња Тодоровић“, Стефан Стојановић 8/4, Филип Добросављевић 8/2 и Сава Домановић 7/4, су имали част да буду са још тридесеторо награђених ученика Основних и Средњих школа из Крагујевца и околине на овом заиста интересантном поклоничком и туристичком путовању.

Целокупно путешествије, поклоњење Немањићким светињама као што су манастири Овчарско-Кабларске клисуре Ваведење и Благовештење, ман. Милешева, ман. Св. Николе у Прибојској Бањи као и посета осталих предвиђених туристичких атракција, од вожње Шарганском осмицом, посете Дрвенграда и вожње гондолом од Златибора до Торника, је протекло у једном правом хришћанском духу кроз узајамно поштовање једних према другима. Захваљујући веома доброј организацији свештенства Саборне цркве у Крагујевцу као и вероучитељима који су се показали на висини својих задатака.

Ученици су изузетно задовољни и испуњени утисцима са посете свих историјских и верских места које су видели као и нових познанстава које им је ово наградно путовање донело.

Ђакон Саша Павловић,

вероучитељ   ОШ ,,Милутин и Драгиња Тодоровић“