Трећи Фестивал науке „Изуми, открића, заједништво, корак у будућност“

Трећи фестивал науке у нашој школи је одржан у четвртак, 9.05.2024. год. у периоду од 12-14h, под називом „Изуми, открића, заједништво, корак у будућност“. Реализација Фестивала се одвијала у холу школе и учионицама 8 и 10, а учествовали су ученици 1/4, 2/4, 3/5, ученици петог, шестог, седмог и осмог разреда.

Ученици првог и другог разреда су представили пројекат „Ванземаљци долазе“. Ученици 1/4 су извели огледе: Падање кише, Бактерије на рукама, Ватромет боја, Вулкан и Домаћи пластелин. Ученици 2/4 су показали презентацију о екологији. Водитељи пројекта: Јована Тодоровић, Ивана Милошевић и Светлана Андријанић.

Ученици учитељице Александре Чуровић су приказали деловање силе трења, огледе којима се демонстрира загревање и хлађење и робота од рециклираног материјала.
Географи су уз будно око наставнице Мирјане Томашевић приказали минерале, вулкан и презентацију о Кини и Јапану са пар експоната из Јапана.

Физика се представила Теслиним трансформатором, електромагнетним возом, Морзеовом азбуком и демонстрацијом функционисања ока и корекцијом мана ока. Наставница Наташа Милинковић са ученицима 6. и 8. разреда.

Хемичари су извели низ инпресивних огледа: Хемијски вулкан, Пуњење балона сирћетом, и содом бикарбоном, Љубичасти дим, Невидљива порука и изложбом сапуна са наставницама Јадранком Недељковић и Весном Петровић.

Биолози су омогућили посетиоцима да гледају препарате под микроскопом и приказали како треба правилно прати зубе. Наставнице Верица Павић и Весна Давинић. Шахисти одиграли пар одличних партија уз асистенцију наставника Зорана Симовића, а информатичари су приказали робота, његове могућности и кретање са наставницом Иваном Милојевић.

Чланови УП су приказали народну традицију и правили фризуре украшене цвећем у складу са темом. Са ученицима припремале Оливера Вуковић и Оливера Чубровић. Посетиоци су упознати и са најпознатијим немачким научницима уз помоћ наставнице Тијане Мијатовић Радомировић.

Еко школа је указала на значај заштите животне средине са наставницом Снежаном Рајовић.

Део атмосфере, учешће посетиоца и њихово задовољство можете видети кроз фотографије са Фестивала.

Презадовољни смо представљањем, посетом и заинтересованошћу наших ученика и предшколаца на Фестивалу и радујемо се новој прилици идуће школске године.