Tакмичење у спеловању

Аутор: Јелена Савковић, помоћник директора, наставник енглеског језика

У нашој школи је 31. марта 2023. године одржано такмичење у спеловању, Eco-spelling bee.

Spelling bee је такмичење у којем учесници спелују речи различите тежине. Учесници треба да знају писану форму речи, како би реч успешно спеловали. Прво Spelling bee такмичење је одржано 1850. године у Сједињеним Америчким Државама. Spelling bee такмичење које је одржано у Охају 1908. године се сматра првим државним такмичењем. У већини земаља постоји такмичење у спеловању на државном нивоу.

Развијање мотивисаности и заинтересованости за учењем страних језика као и указивање на разлике у писаном изражавању у српском и енглеском језику су циљеви нашег школског такмичења у спеловању. Март и април су месеци у којима обележавамо дане који се односе на екологију, заштиту животне средине, очување планета и то су разлози због чега наше такмичење носи назив Eco-spelling bee. Ученици шестог и седмог разреда су показали велико знање у спеловању речи које се односе на екологију. Сви учесници су добили похвале за учествовање на такмичењу, а најбољи су добили награде. Надамо се да су се сви добро забавили.

У такмичењу су учествовали ученици шестог разреда Вук Милосављевић, Јана Бараћ, Митар Миленовић, Петар Пантић, Дора Алексић, Лаура Краснић, Лука Вратоњић, Душан Павловић, Тара Петровић и Софија Милчев, и ученици седмог разреда Николина Крстић, Јован Вељковић, Вук Лазаревић, Ђурђа Шебековић, Филип Милановић, Ђорђе Илић и Јована Радишић. 1. место освојила је Николина Крстић, 2. место Ђорђе Илић а 3. место Душан Павловић.

Организација и реализација – наставнице енглеског језика Ана Симић Милосављевић и Јелена Савковић