Срећан Ускрс – Happy Easter – FroheOstern

У уторак – 10.04.2018.год., у нашој школи је одржан интердисциплинарни час на тему „Ускрси обичаји у земљама српског, енглеског и немачког говорног подручја“. Реализатори ове манифестације биле су наставнице енглеског и немачког језика и наставница српског језика , Тијана Миленковић.

Ученици шестог разреда направили су презентације и плакате које су у холу школе приказивали својим друговима из четвртог и петог разреда и испричали им о обичајима слављења Ускрса у овим земљама. Након презентација ученици су слушали Ускршње песмице на енглеском и немачком језику и у складу са обичајима који се у песмицама помињу, за то време тражили су јаја (жути део киндер-јајета), која су им шестаци сакрили а затим су читали честитке и поруке на сва три језика, које су се налазиле у јајима. Неки од ученика су поруке читали наглас и превели их уз помоћ шестака. Затим је у складу са нашим обичајима одржано туцање јајима и ученици су били послужени чајем, чоколадицама и колачима, које су им направиле другарице из 6. разреда.

На крају часа сумирали смо утиске и обновили речи на енглеском и немачком језику, који су четвртаци научили на овом часу (Happy Easter, FroheOstern, Easter bunny , Osterhase, Easter egg, Ostereier…)Ученицима четвртог разреда посебно је било занимљиво то што се први пут сусрећу са речима на немачком језику и имају прилику да их уз помоћ другова и наставнице прочитају и науче.