Презентовање пројекта „Расти, расти пшеничице“

У нашој школи је 21.02.2024. године одржан угледни час на коме је представљен рад на пројекту „Расти, расти пшенице!“ Пројекат је реализован са ученицима 6. разреда, а час представљен у 6/5.

У нашој школи је 21.02.2024. године одржан угледни час на коме је представљен рад на пројекту „Расти, расти пшенице!“

Пројекат је реализован са ученицима 6. разреда, а час представљен у 6/5. Учествовали су и ученици петог, осмог разреда и 3/5. Кроз пројекат су ученици повезивали знање из једанаест предмета (Историја, Географија, Биологија, Енглески, Немачки, Физика, Математика, Информатика, Српски језик и књижевност, Музичка култура, Верска настава), и из различитих разреда, а са њима је радило четрнаест наставника.

На часу су ученици испричали дивну причу о пшеници и пасуљу, од времена када су се појавили, где се највише гаје, шта је семе и клијање, причали на енглеском и немачком, на фотографијама показали како су их садили, мерили дужину, заливали. Представили су резултате табеларно и графички, анализирали их, донели закључке, испевали песме од кључних речи из пројекта, отпевали дивну народну песму и на крају ученици 3/5 представили наше обичаје за славу, колач и жито кроз кратку драматизацију.

Овај пројекат се спроводи у још 4 школе: „Станислав Сремчевић“, „Живадинка Дивац“, „Свети Сава“ и „Прота Стеван Поповић“ из Чумића. Најлепше делове ових прича ћемо спојити у једну и представити на Јавном часу крајем марта у нашој школи.