Мали и велики песници у Крагујевцу

 

Први пут у Крагујевцу је, у организацији удружења „Где су књиге, нема бриге“ у Књажевско-српском театру, одржан Фестивал дечјег песничког стваралаштва „Желим да будем дете“. На Фестивалу се такмичио 51 ученик из 11 крагујевачких основних школа.

Пред препуном салом деце, на бини Књажевско-српског театра смењивали су се мали рецитатори. Лепо бираним речима, крагујевачки основци такмичили су се у две категорије: млађи и старији песници.

Рецитовала су и деца која се нису такмичила али и озбиљни мали писци, а међу њима Нина Куч, која је са једанаест година издала и своју прву збирку песама.

„Мене је подстакла моја учитељица, она нам је задавала задатке да пишемо песме, и ја сам сама наставила у слободно време да пишем“, наводи Нина Куч.

Покретач манифестације је крагујевачки писац за децу Александар Јањушевић, а придружили су се и остали дечји писци суграђани са истом жељом да деца Крагујевца добију такав фестивал.

Домаћин фестивала била је песникиња Виолета Јовић, која је и уметнички директор Фестивала дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу у Нишу „Медијана“.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/56/srbija-danas/3687874/mali-i-veliki-pesnici-u-kragujevcu.html