Европски дан језика

И ове године обележили смо Европски дан језика на оригиналан начин. Како нисмо били у могућности да поновимо прошлогодишње радионице искористили смо два видео снимка, које су наши седмаци прошле године припремили са наставницом немачког језика, Тијаном Мијатовић Радомировић, и наставницом музичке културе, Мануелом Микићевић Стојковић. Песмице представљају поздраве на више језика, па су ученици погађали на ком језику су поздрави: “ Hey, hallo“ и „Begrüßung international“.
Радио-школа: Ученица Миона Зарић (7/3) прочитала је преко разгласа неколико реченица о значају учења језика, подсетила ученике на прошлогодишње радионице и на то да је ове године Европски дан језика био у суботу-26.09.2020. и да због Ковид-а 19 нисмо у могућности да држимо јавне часове, па ћемо то радити на часовима страних језика у току недеље.
Наставнице енглеског језика: Марија Димитријевић Милошевић и Јелена Савковић припремиле, су по угледу на Дата Статус, презентацију о значају учења како матерњег тако и страних језика и занимљивости везане за поједине народе и њихов језик (Енглезе, Русе, Немце, Италијане). Наставница енглеског језика Марија Димитријевић Милошевић направила је занимљив Кахоот квиз , а наставница немачког језика,Тијана Мијатовић Радомировић, задатак са бојама на оба језика и називима народа и језика, које су ученици повезивали на часу, а исти су били приказани преко пројектора на табли, као и Гоогле упитник на ову тему (познавање језика, говорног подручја, германизама и англицизама), који је постављан заједно са осталим материјалом са часа на свим Гоогле учионицама. Наставнице су заједно одржале радионице и у 3.и 4.разреду, како би и ученицима нижих разреда приближиле немачки језик и показале значај учења више страних језика.
Ученици који су ове активности радили преко Гоогле учионица такође су се лепо забавили и повратна информација је позитивна.