„ДЕЦА МЕЂУ НАРЦИСИМА“

На 29. дечјем међународном фестивалу литерарног стваралаштва „Деца међу нарцисима“ су учествовали ученици наше школе. Такмичење је организовано у Чајетини, у конкуренцији деце узраста од предшколског до осмог разреда, из читавог региона са простора бивше Југославије.

Од приспелих скоро хиљаду састава, 49 радова је награђено. У категорији поезије трећу награду је освојила Адријана Ристић III4 (песма „Како се постаје добар“), а прву Љубица Пантић III4 (песма „Рецепт за срећу“). Ученици III4 су добили и специјалну награду за највећи број послатих радова (176 састава).

Додела нагарда је била 22. маја у Дому културе у Чајетини. Награде им је уручио познати глумац Драган Јовановић. Песник Тоде Николетић је подржао младе таленте у даљем стваралаштву. У наставку програма деца су уживала у концерту Тијане Дапчевић и Леонтине Вукомановић.

Организатори су домаћински дочекали сву награђену децу. После богатог коктела, деца су наставила да уживају на златиборским атракцијама, за које су добили поклон улазнице: вожња гондолом до Торника, посета Стопића пећини, етно селу Сирогојно, индијанском селу Ел Пасо, Дино-парку, адреналин центру. Деци и њиховим пратиоцима је омогућено бесплатно ноћење на Златибору. Првонаграђена Љубица Пантић је добила ваучере за још два ноћења на Златибору, са пратиоцем, током летњег распуста. Школа „Милутин и Драгиња Тодоровић“ је награђена  специјалном наградом и добила је плазма телевизор. Добили су и књиге са одштампаним награђеним саставима.

Снимак са доделе награда: https://youtu.be/YYxUxc-SDJ4

Љубица Пантић – „Рецепт за срећу“ – 1. место и Адријана Ристић – „Како се постаје добар“ – 3. место

Победнице са песником Тодеом Николетићем, глумцем Драганом Јовановићем и певачицама Тијаном Дапчевић и Леонтином Вукомановић.

Радост подељена са свим другарима,директором Драганом Павловићем и учитељицом Светланом Андријанић.