Ученичке размене као највреднија искуства

Ученици и наставници Основне школе из Слоупа, Чешка Република бораве у Крагујевцу у оквиру програма ученичке размене са ОШ ”Милутин и Драгиња Тодоровић”. За заменика градоначелника града Слоупа, Владимира Чипека, директора школе Павела Дочекала, наставнике и ученике, Душан Алексић, члан Градског већа за образовање уприличио је пријем. Пријему је присуствовао Драган Павловић, директор Основне школе ”Милутин и Драгиња Тодоровић”.

До данас, у оквиру сарадње двеју школа, више од 400 ученика и двадесет наставника је учествовало у размени.

Захваљујући на пријему у Градској управи и срдачном дочеку, Владимир Чипек, заменик градоначелника града Слоупа је истакао да је програм размене резултат српско – чешког пријатељства.

Сарадња дуга 14 година заснована је на пријатељству и једно је од највреднијих искустава које смо понудили нашим ђацима, рекао је Павел Дочекал, директор Основне школе у Слоупу, Чешка Република.

Приликом посета Чешкој, наша деца су упознала начин живота чешког народа, једног од највећих градова у Чешкој Републици Брно, обилазили су Моравски регију као територију која је под заштитом УНЕСКО-а, упознали су се са природним лепотама. Деца су се увек враћала са пуно утисака, а неколико наших ђака је отишло на студије у Брно и тамо остали да живе и раде, казао је директор Павловић.